marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Aproape 90% dintre străzile comunei Sângeorgiu de Mureş vor avea acces la trasee cicloturistice

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, Sándor Szabolcs Sófalvi, a afirmat că prin construirea celor 27 de kilometri de piste de bicicletă, care vor lega comuna de municipiul Târgu Mureş, turiştii, elevii sau cei care se deplasează la serviciu pot avea acces la aceste trasee cicloturistice de pe aproximativ 90% din străzile localităţii, scrie Agerpres.

„Vom construi peste 27 kilometri de trasee cicloturistice, care leagă practic Târgu Mureş de Sângeorgiu de Mureş. Unul dintre proiecte este chiar paralel cu DN15, va porni din zona Weekend (Complexul ‘Mureşul’ din Târgu Mureş, n.r.) şi atinge câteva puncte mai frumoase, cum e patinoarul acoperit din Sângeorgiu de Mureş, Academia de fotbal, va ajunge la Castelul Mariaffi, unde va fi legat cu celelalte reţele de benzi sau piste de biciclişti. Practic 80-90% din comuna Sângeorgiu de Mureş, de pe oricare stradă, va avea acces la un traseu cicloturistic şi se va putea folosi nu numai pentru delectare şi vor ajuta ca multe persoane să circule cu bicicleta spre Târgu Mureş, adulţi şi elevi”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, Sándor Szabolcs Sófalvi.

Primarul a spus că trei dintre aceste trasee mari au fost depuse spre finanţare, două au fost deja câştigate şi în acest an începe construirea lor, iar al treilea este în evaluare.

„A treia pistă este în evaluare şi, în cursul lunii februarie, vom afla dacă am câştigat sau nu, dar în proporţie de 99% ştim că e câştigător pentru că a întrunit aproape punctaj maxim”, a precizat Sándor Szabolcs Sófalvi.

Conform datelor furnizate de Primăria Sângeorgiu de Mureş, realizarea traseelor cicloturistice ar costa: tronson I – 442.605 euro şi tronson II – 895.100 euro. 

Credit foto: Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare