marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Cetățenii reclamă „cheltuielile aberante” ale primăriei Balotești

Cetățenii de pe un grup civic din Balotești se plâng de „cheltuielie aberante” ale primăriei, care alocă, printre altele, sume considerabile pentru realizarea unui sens giratoriu sau izolarea termică a unor blocuri.

„Ca să vedem cât de aberant se cheltuiesc banii publici în Balotești. Am scos din SEAP pe ce dorește primăria să cheltuiască niște zeci de milioane de lei. (…) Cam de asta nu se vede nimic concret. Sunt doar câteva exemple ca să vedeți profesionalismul cu care se cheltuiesc banii publici strânși din impozitele noastre”, scrie autorul postării pe Facebook.

Printre proiectele enumerate se numără cel al unui sens giratoriu, investiție care are un buget de aproape trei milioane de lei, sumă considerată prea mare.

O altă investiție reclamată pe acel grup civic este cea a construcției de blocuri sociale. Valoarea acesteia este de 14,8 milioane de lei.

Autorul postării este sceptic că aceste locuințe vor fi acordate celor care au adevărat nevoie de ele.

În acest context este menționată o altă investiție, de 11,5 milioane de lei, care presupune „creșterea performanței energetice” a unor blocuri.

„Dacă ne uităm mai sus constatăm că pusul de polistiren pe câteva blocuri costă aproape la fel de mult ca și construirea a 3 blocuri noi”, scrie autorul postării.

De asemenea, o altă investiție inventariată este cea a realizării unui corp de școală nou. Costurile estimate sunt de 4,5 milioane de lei.

„De aici putem observa destul de ușor că elevii nu reprezintă nici pe departe importanță având în vedere că vorbim despre un buget de aproape 4 ori mai mic decât cel atribuit blocurilor sociale”, potrivit sursei citate.

Credit foto: Grup Civic Balotești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare