marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Botoşani: Ministrul Culturii anunţă investiţii în Muzeul de Ştiinţele Naturii de la Dorohoi

Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Dorohoi va fi supus unui proces de consolidare, restaurare şi punere în valoare a patrimoniului expoziţional, a anunţat, vineri, ministrul Culturii, Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Turcan a efectuat, vineri, o vizită la Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipoteşti, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Dorohoi şi la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni, vizită la finalul căreia a postat pe Facebook un mesaj cu privire la necesitatea promovării acestor obiective culturale, dar şi cu privire la intenţiile de a finanţa muzeul din Dorohoi.

https://www.facebook.com/RalucaTurcan/posts/928940088590255?ref=embed_post

„Am vizitat Muzeul de Științele Naturii din municipiul Dorohoi, în câteva zile urmând lansarea procedurii de achiziție publică. Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi se va readuce la viață biblioteca ce deține peste 6.500 de volume de specialitate care vor putea fi consultate în sala de lectură. De asemenea, se vor amenaja doua laboratoare – unul de cercetare și unul de conservare – un auditorium, o sală de educație muzeală, una pentru conferințe și simpozioane”, a postat Raluca Turcan în Social Media.

Aceasta a ținut să le mulțumească oficialităților locale pentru implicare: „Le mulțumesc autorităților locale și județene, domnului Sorin Cornilă, Prefectul județului Botoșani și domnilor manageri: domnul Dănuț Huțu, Directorul Direcției Județene de Cultură Botoșani, doamna Ala Sainenco, Manager Memorialul Ipotești Centrul National de Studii „Mihai Eminescu”, domnul Aurel Melniciuc, Director al Muzeului Județean de Istorie Botoșani, domnul Dan Doboș, Manager al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, doamna Iustina Irimia-Cenușă, Manager Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și doamna Ersilia Iacob, Director Biblioteca Județeană. I-am asigurat de sprijinul meu și sunt convinsă că împreună vom identifica cele mai bune soluții pentru dezvoltarea patrimoniului cultural din județul Botoșani”, a adăugat ministra Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare