sâmbătă | 13 aprilie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Primăria Sibiu anunță că investiţiile în clădirile unităţilor de învăţământ continuă

„Investiţiile în clădirile unităţilor de învăţământ sunt o activitate continuă şi consistentă pentru Primăria Sibiu. Lucrări mai ample sau mai mici, de la reparaţii şi reabilitări şi până la extinderea clădirilor şi construcţia de noi creşe, educaţia este un domeniu în care investim sume importante. Spre exemplu, anul acesta vom demara eficientizarea a 13 clădiri ale unităţilor de învăţământ, construcţia a 2 creşe noi, construcţia a 2 creşe cu grădiniţe şi reabilitarea imobilului Maria Tereza pentru a fi utilizat în scop educaţional, toate finanţate din fonduri europene nerambursabile. De asemenea, avem în curs procedurile de achiziţie pentru dotări în valoare de 9 milioane de euro pentru toate unităţile de învăţământ. La aceste investiţii mari se adaugă, ca în fiecare an, reparaţii şi diverse lucrări de întreţinere.” spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

O lucrare mică, dar importantă pentru siguranţa elevilor, a fost finalizată la şcoala nr. 11 de pe str. Gorunului. A fost refăcută împrejmuirea pe cele două laturi: pe o latură de 73 m a fost înlocuit gardul din ţeavă rectangulară, iar pe o porţiune de 60 de metri s-a refăcut împrejmuirea din zidărie, cu o înălţime de 2,14 m. Investiţia a fost de 400.000 de lei.

O lucrare mult mai amplă va începe la grădiniţa nr. 5 de pe strada Siretului, a cărei clădire va fi reabilitată în vederea eficientizării energetice. Contractul a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecute, iar fondurile necesare au fost obţinute de la Administraţia Fondului pentru Mediu, investiţia însumând 3,3 milioane de lei. Lucrările, care au termen de finalizare 8 luni de la începerea acestora, vor include:

– înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale
– termoizolarea pereţilor exteriori, a soclului, a planşeului de pe subsolul tehnic şi a soclului
– înlocuirea integrală a tâmplăriei existente
– montarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice
– realizarea unui sistem de ventilaţie cu unităţi individuale montate in fiecare sală de activitate, cu recuperator de căldură
– montare pompă de căldură aer-apă şi înlocuirea radiatoarelor vechi cu ventiloconvectoare
– reabilitarea canalizării, a instalaţiilor sanitare şi a celor electrice
– refacerea rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi a scărilor de intrare în imobil
– finisarea exterioară a imobilului şi realizarea unui trotuar de gardă perimetral în jurul clădirii.

Lucrările vor fi executate de firma SC Total NSA AG Construct SRL, iar ordinul de începere va fi emis în următoarea perioadă, după ce se stabileşte modul exact de gestionare a şantierului pentru a afecta cât mai puţin posibil activitatea educaţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare