marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Revoltă pe grupurile civice din Deva, după ce s-a aflat că primăria cheltuie 1 milion de lei lunar pentru plata salariilor unor sportivi fără performanțe deosebite

O nouă dispută pe grupul de Facebook CIVITAS din Deva, după ce mai mulți consilieri locali au atras atenția că primăria din localitate cheltuie foarte mulți bani pentru plata unor sportivi și antrenori cu rezultate îndoielnice, angajați ai Clubului Sportiv Municipal Deva.

Consilierii AUR au solicitat, pe legea 544, informații despre modul cum administrația locală cheltuie banii pentru a susține activitatea Clubului Sportiv Municipal Deva, iar ceea ce au aflat arată că, lunar, peste 1 milion de lei sunt direcționați către CSM Deva, doar pentru plata salariilor.

”O parte din acești bani, procente aproape nesemnificative, ajung la cei peste 800 de copii legitimați la club. Observăm că unele salarii ale antrenorilor nu sunt proporționale cu performanțele obținute, ajungând până la 4 sau 5000 de euro lunar!!! Este important să remarcăm că astfel de compensații nu sunt întâlnite nici măcar la cluburile private cu performanțe remarcabile în domeniu. Vă îndemnăm să analizați dacă aceste salarii sunt justificate în lipsa performanței, infrastructurii, dotărilor și terenurilor adecvate pentru antrenament și performanță.”, au transmis consilierii AUR.

”Sportul și mișcarea sunt fundamentale pentru o societate sănătoasă, însă gestionarea corectă a fondurilor este crucială”, au mai scris consilierii locali în postarea de pe grupul citat.

MAi mulți membri ai grupului au luat poziție atât pro cât și contra. Astfel, o membră a grupului, Dana Herlea, comentează, spunând: ”Consilieri AUR Deva, salariile astea nu le-ați votat în Ședințele de consiliu? Sau măcar când ați votat bugetul nu ați sesizat.? Cred ca e prea târziu. Sunt niște contracte acum, poate și cu complicitatea dvs. Mai bine faceți treaba la Ședințele de CL și astfel de derapaje sa ni le arătați înainte de a fi votate”, iar Velu Caluser, un cunoscut sportiv din Deva, spune că: ”Aici nu-i vorba de sport…… aici este vorba despre spargerea bugetului local. Trist că este folosit sportul pentru asta, trist că am ajuns căpușați într-un asemenea hal.”

Tot pe aceeași tematică, pe același grup se face un alt calcul de către un alt consilier local, Clej Ioan Emanuel, care spune că ”Peste 11 miliarde plătim lunar pentru contractele sportive ale sportivilor, antrenorilor, medicilor, kinetoterapeuților, cercetătorilor sportivi și ale medicilor de la CSM Deva. 132 miliarde (2,7 milioane euro) în fiecare an, din banii noștri. Din declarațiile domnului primar, reiese că undeva la 800 de copii practică diferite activități sportive la CSM Deva. Asadar, cât plătim pentru fiecare copil 13.200.000 lei ÷ 800 copii = 16.500 lei/copil. Voi, cei care citiți această postare, ce salarii aveți?”

Între timp, Clubul Sportiv Municipal Deva anunță că își face…Academie de fotbal

Luni seara a fost făcut anunțul oficial privind înființarea unei Academii de fotbal în cadrul CSM Deva. Anunțul a fost făcut de către Nelu Ardelean, președintele CSM Deva, la o întâlnire cu antrenorii grupelor de copii și juniori din cadrul clubului susținut financiar de municipalitatea de la poalele Cetății. Cu această ocazie a fost prezentat și noul coordonator al actualului Centru de Copii și Juniori din cadrul CSM Deva, Ionuț Stelescu.

Inițiatorii susțin că proiectul este unul pe termen mediu și lung și își propune un salt calitativ al fotbalului de la CSM Deva prin descoperirea, creșterea și promovarea de jucători talentați la prima echipă, prin metode de pregătire noi.

”Primul pas este depunerea actelor necesare până în data de 8 martie, CSM Deva având, la ora actuală, potențialul de a îndeplini condițiile necesare pentru a întruni punctajul ce îi dă dreptul de a avea o Academie de fotbal autorizată. Activitatea efectivă a Academiei de fotbal din cadrul CSM Deva este preconizată a începe în toamnă, la debutul sezonului 2024 – 2025.”

Drept răspuns la acest anunță făcut pe același grup civic, Velu Caluser spune că: ”Acest CSM care este cea mai mare hoție din bugetul local trebuie desfințat de urgență. Deva a avut Academie de Fotbal finanțată de FRF, ați sabotat-o ca nu puteau fi sifonați banii. RUȘINE!”

Primăria Municipiului Deva nu a răspuns, deocamdată nimic la acuzațiile de pe acest grup civic.

__

NOTĂ. Această rubrică reflectă disputele pe care AGENDA LOCALĂ le-a identificat pe principalele grupuri civice din țară. Scopul nostru este acela de a aduce în lumina reflectoarelor vocea comunităților civice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare