marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Allen Coliban vrea două noi parcuri în Brașov

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că va solicita Consiliului Local aprobarea, în prima şedinţă ordinară din acest an, a costurilor estimate ale amenajării a două noi parcuri, aşa cum reies din studiile de fezabilitate, valoarea totală cumulată a celor două investiţii ridicându-se la peste 100 de milioane de lei.

De cealaltă parte, PSD susţine că „Braşovul a fost vitregit ani de-a rândul de amenajarea unor noi parcuri şi zone verzi”, motiv pentru care consilierul Alexandra Crivineanu a iniţiat un proiect de HCL privind amenajarea unui alt parc, al Lecturii şi al Muzicii, cu costuri estimate la 5 milioane de euro (aproximativ 50 de milioane de lei).

Unul dintre cele două parcuri propuse de primarul Allen Coliban urmează să fie amenajat pe Dealul Cetăţii şi, conform indicatorilor tehnico-economici ce ar urma să fie aprobaţi de CL Braşov miercuri, va costa peste 70 de milioane de lei, bani pe care edilul speră să-i atragă printr-un program european. Cel de-al doilea parc se află într-unul din cartierele oraşului (Bartolomeu), iar amenajarea acestuia va costa mai puţin de jumătate din valoarea celeilalte investiţii. Ambele proiecte urmează să fie implementate pe terenuri ale municipalităţii, primul pe o suprafaţă de 8,75 hectare, iar cel de-al doilea – pe 3,1 hectare.

Administraţia USR a Braşovului mai are încă trei proiecte de amenajare de parcuri, aflate în diferite stadii, cel mai important fiind cel al reconversiei fostei platforme IUS, unde primarul vrea să amenajeze un parc de 9 hectare. În cazul acestui proiect a fost deja realizată documentaţia premergătoare derulării investiţiei, însă o problemă o reprezintă terenul, care nu este în proprietate municipalităţii. Celelalte două parcuri ar urma să fie amenajate în cartiere (Bartolomeu şi Tractorul).

Reprezentanţii PSD Braşov susţin că actuala administraţie a municipiului nu a făcut nimic concret în privinţa amenajării de parcuri şi spaţii verzi.

Consilierul PSD Alexandra Crivineanu a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că propune înfiinţarea unui Parc al Literaturii şi Muzicii, solicitând introducerea propunerii de HCL pe ordinea de zi a viitoarelor şedinţe ale CL Braşov şi alocarea sumelor necesare investiţiei din bugetul local pe anul în curs.

Consilierul PSD vrea ca parcul să fie amenajat pe 1 hectar, în zona centrului civic al oraşului, „una lăsată de izbelişte de actuala administraţie”, însă nu identifică un anumit teren pentru aceasta.

Cu „zone amenajate pentru lectura în aer liber, dotate cu bănci inteligente şi locuri de relaxare, biblioteci în aer liber şi cafenele, oferind astfel un mediu prielnic pentru activităţi culturale şi recreative”, şi cu „un mini-amfiteatru dedicat evenimentelor muzicale, oferind artiştilor locali, inclusiv studenţilor de la Facultatea de Muzică sau liceenilor de la Liceul de Muzică, o platformă pentru a-şi exprima talentele”, proiectul Alexandrei Crivineanu seamănă cu cel propus de colegul său de partid, subprefectul Lucian Pătraşcu. Acesta a propus recent ca, pe fost platformă IUS, să se amenajeze „cel mai mare Orăşel al Copiilor din România”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare