sâmbătă | 13 aprilie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Dominic Fritz a semnat autorizaţia de construire a noului stadion municipal din Timișoara

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a semnat, vineri, autorizaţia de construire pentru noul stadion municipal „Arena Eroii Timişoarei”, care va costa 115 milioane de lei, având ca sursă de finanţare bugetul local.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în cel mai scurt timp, iar termenul de execuţie este de 28 de luni de la deschiderea şantierului.

„Am semnat autorizaţia de construire pentru noul stadion din Calea Buziaşului şi am prevăzut banii necesari execuţiei în bugetul de anul acesta. (…) Este un proiect pentru întreaga comunitate pentru că, pe lângă stadion, construim un parc, un loc de joacă şi o parcare de mari dimensiuni. Toate costurile le suportăm din bugetul local. Este un efort financiar foarte mare, dar Timişoara are nevoie stringentă de infrastructură sportivă”, a declarat Dominic Fritz.

Stadionul va ocupa o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajată şi o parcare cu peste 450 de locuri, care va putea fi folosită şi de riverani.

Noua construcţie va avea fundaţia din beton şi structură metalică şi va fi în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală datorită proprietăţilor specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locaţie optimă pentru evenimente şi concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiţii sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare