sâmbătă | 13 aprilie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Pedepse cu suspendare pentru trei angajați ai primăriei Bacău

Tribunalul Bacău a dat astăzi sentința în dosarul în care trei angajați ai Direcției de Impozite și Taxe Locale din subordinea Primăriei Bacău și un evaluator independent au fost acuzați de DNA Bacău de abuz în serviciu, fals informatic și fals în înscrisuri oficiale, scrie Ziarul de Bacău.

Pedepsele au fost cu suspendare, iar inculpații sunt obligați să achite prejudiciul. Este a doua condamnare dată de instanțe în dosare ce privesc angajați ai administrației Viziteu, după cea din dosarul angajărilor ilegale.

Tiberiu – George Ciobanu (director executiv adjunct al DTIL Bacău) a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Dana Mihaela Bălan (consilier superior în cadrul Primăriei, Direcția Economică – Compartimentul încasare, stabilire, constatare, control persoane juridice) a primit 2 ani și 8 luni pentru abuz în serviciu și 3 luni pentru fals informatic, ambele cu suspendare.

Mircea Oniga (expert evaluator autorizat ANEVAR) a primit 3 ani cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, iar Emanuel Loreta Mihalachi (inspector de specialitate în cadrul Primăriei, Direcția Economică – Impozite și Taxe Locale) a primit pedeapsă de un an cu amânare.

Cei trei inculpați vor trebui să plătească Primăriei Bacău suma de 54.484 reprezentând cuantumul prejudiciului cauzat, la care se adăuga dobânzi şi penalităţi de întârziere până la achitarea integrală a debitului principal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare