marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Disputa privind colaborarea cu Securitatea atârnă greu | Marcel Vela fuge de responsabilitatea unei candidaturi

Cea mai recentă decizie a Biroului Politic Permanent al PNL, care i-ar obliga pe liderii de partid să-și asume candidatura la președinția Consiliului Județean de unde provin sau la primăria municipiului reședință de județ ține în joc de glezne mai mulți lideri ai partidului. La Caraș-Severin, fostul Ministru de Interne, Marcel Vela, păstorește filiala PNL, însă pare să interpreteze decizia de la centru în notă personală și pasează responsabilitatea unei candidaturi la șefia CJ Caraș-Severin către Romeo Dunca, cel care ține și în prezent frâiele județului.

De numele lui Marcel Vela planează încă suspiciunea privind colaborarea din tinerețe cu Securitatea regimului comunist. Chiar dacă CNSAS (Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securității) a dat în toamna anului trecut o decizie care îl spală de păcate pe Vela, motivarea deciziei și documentele în care aceasta a fost luată au fost publicate abia la început de februarie. Totuși, chiar din rândul cercetătorilor CNSAS, sunt voci care susțin că, prin notele informative pe care actualul senator PNL le-a semnat, acesta a colaborat de bună voie cu Securitatea, fără să fi fost exercitată niciun fel de presiune asupra sa.

Cu această dispută atârnând de reputația sa, Marcel Vela, pare să decline responsabilitatea de a ieși în fața electoratului din Caraș-Severin pentru a obține voturile cetățenilor. Vela invocă rezultatele bune obținute de filială în 2020 și spune că dedizia BPN al PNL nu se aplică la Caraș: „Cum Filiala Caraș-Severin s-a clasat mereu, la toate alegerile din ultimii 16 ani , pe primele 10 locuri la nivel național, iar la Primăria Reșița și Consiliul Județean sunt aleși demnitari, membri PNL, încă din anul 2020, nici în Caraș-Severin…SITUAȚIA nu impune aplicarea Deciziei 6/2024 în mod imperativ”, a afirmat Vela, potrivit reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare