sâmbătă | 13 aprilie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Primăria Sector 2 a cumpărat patru hectare de teren în Parcul Plumbuita pentru 4,3 milioane de euro

Primăria Sectorului 2 din București a achiziţionat cele peste 4 hectare de teren din Parcul Plumbuita aflate în proprietate privată pentru 4,3 milioane de euro. Acest demers face parte din planul MissionCities care urmăreșste creare a 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030, o inițiativă a ComisieiEuropene.

„Ştiţi deja că avem în plan anul acesta să reamenajăm şi să modernizăm cele două Parcuri Plumbuita 1 şi Plumbuita 2, precum şi Insula, iar acum vom integra şi acest teren, recuperat la preţul de 4.325.000 de euro, ceea ce înseamnă 104,66 euro/mp”, potrivit unui anunț al primăriei.

Insula va fi amenajată cu tematică sportive și va avea două terenuri de sport, teren de volei, mese de ping pong, zonă cu aparate de fitness, o zonă de calisthenics, skate park, locuri de joacă, zone de picnic cu foişor.

De asemenea, vor fi create noi piste de alergat și piste de bicicletă.

„În Sectorul 2 investim masiv în spaţii verzi. Am pornit de la Parcul Sticlăriei, care era o groapă de gunoi abandonată şi pe care am redat-o Bucureştiului, am refăcut şi Parcul Morarilor, am refăcut 16 din cele 32 de parcuri ale Sectorului 2 şi vom continua. Pe lângă această bucată de parc pe care am recuperat-o săptămâna trecută, mai avem de recuperat peste 30 de ha de spaţiu verde”, potrivit primarului Sectorului 2 al Capitalei.

Parcul Plumbuita I va avea patru noi locuri de joacă, respectiv două tiroliene, un traseu de echilibristică (căţărat) şi un loc cu echipamente de joacă adaptate persoanelor cu dizabilități, iar parcul Plumbuita II va fi dotat inclusiv cu hamace şi şezlonguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare