marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Centrul Bucureștiului se pregătește iar de închidere

Centrul Capitalei urmează să fie închis, din nou, timp de 25 de weekenduri, pentru ca PMB să organizeze un eveniment care stârnește atât mulțumiri, cât și reproșuri din partea locuitorilor.

„Ne pregătim pentru „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană 2024”. Cel mai popular și amplu eveniment outdoor al Capitalei va începe pe 27 aprilie și se va încheia pe 13 octombrie. Timp de 25 de weekenduri, vom fi prezenți în centrul orașului, pe Calea Victoriei, dar și în cartiere, în toate sectoarele”, a anunțat primarul Capitalei pe Facebook.

El a adăugat că acum se discută elementele tehnice ale acestui demers și se stabilesc locurile exacte în care va avea loc evenimentul.

Potrivit lui Nicușor Dan, închizând o serie de străzi și permițând desfășurarea de evenimente (în mare comerț cu alimente și alcool și concerte) se vizează reclădirea „spiritului de comunitate”.

Din punctul de vedere al primarului, concertele care se întind până noaptea și care îi deranjează pe riverani înseamnă „aducerea culturii în stradă”.

Acest eveniment, institulat „Străzi deschise – București, Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București și CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare