marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

CJ Ilfov acordă un sprijin financiar de 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului

Consiliul Judeţean Ilfov a aprobat, în şedinţa de joi, acordarea unui sprijin financiar de 10 milioane de lei Patriarhiei Române pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Potrivit unui document al Bisericii Ortodoxe Române, ataşat proiectului de hotărâre, pe 30 septembrie 2025, când se vor aniversa 100 de ani de la ridicarea BOR la rangul de Patriarhie, a fost programată sfinţirea spaţiului liturgic principal din catedrală, pentru aceasta fiind necesare lucrări suplimentare de instalaţii, structură de rezistenţă, tâmplărie exterioară, acoperiş, tencuieli, finisaje, pictură.

Legea nr. 376/2007 pentru modificarea de prevederi din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2005 privind realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, fondurile destinate construirii acesteia vor fi asigurate de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de Guvern, în limita sumelor alocate anual cu această destinaţie, prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare