marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Giurgiul, asaltat de maidanezi

Primăria Giurgiu spune că face „eforturi fără precedent” pentru a rezolva problema numărului mare de câini maidanezi din oraș.

„Numărul mare de abandonuri a dus ca pe stradă, în municipiu, să se formeze haite de câini, să existe cazuri de agresivitate și evident, înmulțiri necontrolate. Doar într-o zi, respectiv astăzi au fost capturați 12 câini, din Parcul Alei, cartier CFR și strazile adiacente Petre Ghelmez”, potrivit primăriei.

În 2023, Primăria Giurgiu spune că a inițiat o amplă campanie de informare, la radio, TV, în presa scrisă și social media, dar mai ales din poartă în poartă, împărțind pliante în cartiere cu privire la obligativitatea posesorilor de animale de a le steriliza și microcipa.

După ce au fost anunțate din timp, din septembrie s-a procedat la controale, cu sprijinul instituțiilor autorizate.

Tot anul trecut au fost organizate două campanii de sterilizare pentru câini și pisici, gratuite pentru cetățeni, în care au fost sterilizate sute de animale, 180 în cele două zile și 349 în cele cinci zile din decembrie.

„Pentru anul 2024, municipalitatea are în vedere continuarea activităților de conștientizare, a organizării aciunilor în teren, de control și conștientizare și face apel către celelalte UAT-uri limitrofe să găsească soluții pentru această problem”, afirmă primăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare