marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Primăria Miroslava va „însemna” casele celor care plătesc taxa de salubritate

Primăria comunei Miroslava, județul Iași, se luptă cu numărul mare de locuitori care nu plătesc taxa de salubritate și vine cu o idee inedită de soluționare a acestei probleme.

„În prezent, în Comuna Miroslava sunt înregistrați 27.000 de plătitori ai taxei de salubritate, deși oficial peste 35.000 de persoane locuiesc în comuna noastră, iar unele date neoficiale estimează numărul real la 50.000 de locuitori. Începând cu luna ianuarie 2024, operatorul de salubritate a crescut valoarea taxei de salubritate, ceea ce înseamnă că cetățenii corecți din comunitatea noastră vor plăti mai mulți bani (inclusiv cota aferentă pentru persoanele care nu au încheiate contracte de salubritate)”, a anunțat primăria.

La nivelul Primăriei Comunei Miroslava a fost realizat un plan în mai multe etape pentru a îmbunătăți sistemul de colectare a deșeurilor și pentru a crește numărul de plătitori ai taxei de salubritate.

Printre măsurile adoptate de primărie se numără introducerea plăcuțelor de identificare pentru ridicarea deșeurilor din zona de case.

Practic, fiecare casă ai cărei proprietari sunt înregistrați de primărie ca plătitori ai taxei de salubritate va avea, pe lângă numărului de casă, și o plăcuță-tip care va trebuie afișată lângă numărul de casă sau într-o zonă vizibilă pe gardul gospodăriei.

În cazul străzilor de tip fundac, plăcuța trebuie instalată pe pubelă, astfel încât să fie vizibilă în momentul colectării deșeurilor.

Operatorul de salubritate va ridica gunoiul doar de la casele care au afișate la vedere plăcuțele primite la actualizarea declarației de impunere.

Pubelele cu deșeuri nu vor mai fi ridicate din fața gospodăriilor care nu au plăcuța de identificare. Această măsură va intra în vigoare din 1 mai 2024.

Cei care nu au depus declarația în vederea stabilirii taxei de salubritate nu vor mai beneficia de acest serviciu pe banii vecinilor și vor risca să fie amendați cu sume cuprinse între 3.000-6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 20.000-40.000 lei, pentru firme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare