marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Primăria Miroslava, dispusă să exproprieze cetățenii pentru a face piste de biciclete

Administratia Fondului pentru Mediu a aprobat cererea de finanțare depusă de Primăria Comunei Miroslava în vederea realizării de piste pentru biciclete. În vederea realizării acestui proiect, primăria avertizează cetățenii că s-ar putea să fie expropriați.

„În funcție de necesități, vor fi declanșate proceduri de expropriere”, a anunțat primăria.

Suma aprobată este de 7,5 milioane de lei, maximul finanțării nerambursabile care putea fi obținută de către comună.

Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ zece milioane lei, restul sumei urmând a fi asigurat din fonduri de la bugetul local.

Pistele vor avea câte un sens pe ambele părţi ale străzii (câte unul pentru fiecare sens de circulaţie) pe toată lungimea traseului.

Ele vor fi delimitate cu marcaje/borduri și indicatoare rutiere. Lățimea unei benzi va fi de minimum 1,5 metri. Traseele vor fi prevăzute cu spaţiu de depozitare pentru biciclete. Lungimea totală a celor trei trasee prevăzute în cadrul proiectului este de 8,4 kilometri.

Solicitarea de finanțare a fost efectuată în cadrul Programului privind realizare a pistelor pentru biciclete, desfășurat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Scopul Programului îl reprezintă îmbunătațirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat, principalul său obiectiv fiind dezvoltarea infrastructurii velo în România prin finanțarea pistelor de biciclete. Sunt finanțate realizarea de piste pentru biciclişti pe partea carosabilă sau acostament, realizarea de piste pentru biciclişti pe amplasament nou (altul decât drum carosabil, acostament sau trotuar) și realizarea de piste pentru biciclişti în cadrul trotuarelor”, spune primăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare