vineri | 12 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Primăria Miroslava construiește o școală ecologică de 31,2 milioane de lei

Primăria Comunei ieșene Miroslava începe proiectul de construire a unei „școli verzi” în satul Valea Adâncă. Valoare estimată a proiectului este de 31,2 milioane de lei, fondurile fiind asigurate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul include proiectarea, execuția lucrărilor și dotarea noii unități de învățământ. Licitația pentru serviciile și lucrările menționate a fost lansată săptămâna aceasta, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Proiectul va fi realizat pe o suprafață totală de 7.240 metri pătrați, din care școala propriu-zisă va avea o suprafață construită de 1.118 metri pătrați (suprafață desfășurată: 3.354 metri pătrați).

Va fi realizat și un teren de sport, spații verzi (3.528 metri pătrați), parcare (30 locuri), alei carosabile (1.443 metri pătrați) și alei pietonale (1.150 metri pătrați).

Sunt incluse și investiții în rețelele de utilități și în asfaltarea străzilor Caisului, Gospodarilor și Ioan Joldea Vodă, artere rutiere aflate în proximitatea obiectivului.

Noua clădire va fi construită din materiale ecologice, sustenabile, orientată cu ferestre care permit captarea luminii naturale. Totodată, va fi dotată cu un sistem de ventilare/captare/filtrare a aerului de interior și un sistem de încălzire eficient energetic, fiind anvelopată conform normelor din domeniu.

Costurile de exploatare pentru energie și apă într-o școală ecologică pot fi reduse cu 20% până la 40%. Prin tipul de construcții și de dotări existente, școlile verzi reduc semnificativ emisiile de dioxid de carbon, precum și consumul de apă cu până la 32%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare