sâmbătă | 13 aprilie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Primăria Constanța spune că ar construi mai multe creșe, dar nu găsește terenuri disponibile

Primăria Constanța spune că ar construi mai multe creșe, dar nu găsește terenuri disponibile, iar legislația aferentă a fost modificată de mai multe ori, ceea ce îngreunează și mai mult edificare unor astfel de clădiri.

„Au fost depuse solicitări pentru amenajarea a două creșe la Compania Națională de Investiții, din care a fost aprobată finanțarea pentru o creșă, în cartierul Palazu Mare, pe strada Tineretului. În completare s-au făcut demersuri pentru construcția unor noi creșe prin Programul Național de Redresare și Reziliență, însă, lipsa terenurilor din proprietatea municipiului Constanța a limitat depunerea proiectelor”, potrivit instituției.

Totodată, legislația care reglementează edificarea unor astfel de construcții s-a modificat de foarte multe ori în ultimii ani.

Spre exemplu, una dintre modificări prevede ca terenul pe care poate să fie edificată o creșă nouă trebuie să aibă între 100 și 120 metri pătrați de copil.

La aceste prevederi, ulterior s-a mai adăugat prevederea ca terenul destinat activităţilor în aer liber trebuie să aibă minimum 10 metri pătrați/copil pentru construcţiile noi și nu mai puțin de 5 metri pătrați/copil pentru cele existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare