marți | 16 iulie 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea, dotată cu aparatură în valoare de circa 250.000 de lei

Secţia de Neonatologie a Maternităţii din Râmnicu Vâlcea va fi dotată cu aparatură nouă în valoare de peste 250.000 de lei, care va permite o evaluare mai rapidă şi mai precisă a stării de sănătate a bebeluşilor, a anunţat luni, printr-o informare de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„La început de martie, am semnat un nou contract de peste 250.000 lei pentru dotarea cu echipamente medicale a Secţiei de Neonatologie a Maternităţii din Râmnicu Vâlcea. Prin acest proiect se doreşte îmbunătăţirea programului de screening, cu ajutorul aparaturii medicale şi vor fi achiziţionate: două mixere de aer-oxigen (unul pentru sala de naşteri şi unul pentru sala de operaţii cezariene); un monitor semne vitale pentru sala de naşteri; un monitor semne vitale pentru sala de operaţii cezariene; un ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100%; un incubator de transport”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Vâlcea au precizat că principalii beneficiari ai acestor echipamente vor fi în primul rând bebeluşii cu diferite patologii.

„Aparatele achiziţionate prin acest program sunt de înaltă generaţie. Mixerele de aer-oxigen care vor fi în sălile de naşteri, în sălile de operaţii, ventilator de transport, incubator de transport, monitoare cardio-vasculare, aparate care vor face ca bebeluşii care au patologii, care au probleme să fie monitorizaţi şi să îmbunătăţim cu siguranţă calitatea actului medical la cele mai înalte standarde”, a declarat şeful secţiei de de neonatologie, dr. Monica Nicolae.

Aparatura a fost achiziţionată printr-un proiect finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare