sâmbătă | 18 mai 2024
spot_imgspot_img

Top 5 săptămânal

Alte Știri

CJ Galați a lansat la apă o navă de pasageri destinată plimbărilor de agrement pe Dunăre

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat la apă, miercuri, o navă de pasageri destinată plimbărilor de agrement pe Dunăre, ambarcaţiunea fiind construită în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 2.350.000 de lei, prin Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime, se arată într-un comunicat de presă remis de instituţie.

„Unul dintre visurile gălăţenilor se împlineşte astăzi: am lansat oficial la apă o navă de pasageri special construită pentru plimbări pe Dunăre. Mă bucur că am reuşit să îndeplinim o veche dorinţă a gălăţenilor, precum şi a celor care vizitează oraşul nostru. Cu toţii, vor avea şansa unei experienţe inedite, de a admira şi descoperi frumuseţea zonei noastre de pe apă. Astfel, pentru prima oară după 1989, o instituţie publică din Galaţi va organiza în mod regulat plimbări de agrement pe Dunăre. Nava va face plimbări pe Dunăre în perioada caldă, de miercuri până duminică. În cel mai scurt timp, vom stabili exact programul, numărul de curse pe zi, durata şi traseele de călătorie, în acest moment având două variante – până la podul de peste Dunăre şi până la Insula Cailor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, citat în comunicat.

Sursa citată a precizat că preţul călătoriei cu nava de agrement va fi cel mai mic din ţară, de cel mult 25 de lei/oră pentru adulţi şi până la 15 lei/oră pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6
şi 18 ani, copiii până în 6 ani având gratuitate.

Nava este una de tip pasager pentru curse de zi, are o lungime de 18 metri, 30 de locuri pe scaune, din care patru pentru persoane cu dizabilităţi, şi o autonomie de 25 de ore. Pentru siguranţa pasagerilor, ambarcaţiunea este prevăzută cu 33 de veste de salvare. Mai mult, la cârma navei se află un conducător calificat, cu 36 de ani de experienţă în conducerea navelor pe mare.

Toate detaliile privind programul, tarifele, traseele şi durata lor, precum şi locul de îmbarcare şi de debarcare vor fi comunicate în timp util imediat ce vor fi stabilite cu exactitate, a mai precizat CJ Galaţi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populare